Zoeken in deze blog

maandag 28 augustus 2017

Nee, ik beschouw mezelf niet echt als geen groen meisje!

En toch helpen alle beetjes!


Toen ik in april dit bericht las ging er iets door me heen!
Hoe kon ik jaren lang zomaar, zonder enig schuldgevoel, die dunne plastieken zakjes vastnemen? Ik had een stevige en grote herbruikbare boodschappentas dus geen wolkje aan de lucht, dacht ik, toen ik aan het winkelen was.


De kringloopwinkel! The place to be.
Daar ging ik natuurlijk heen want je koopt niets nieuws wat op zich ook opnieuw goed is voor het milieu. #allebeetjeshelpen. Wist je dat ik daar een grote lap gordijnenstof vond voor slechts 1,75 euro - ja, echt waar- en daarna met een big smile de winkel verliet?
Eenmaal thuis begon ik onmiddellijk met mijn nieuw GROEN project! Mijn herbruikbare zakjes maakte ik volgens dit recept. Alle ingrediënten waren, gelukkig, aanwezig in mijn naaikamer. OEF!
Het materiaal dat ik koos om die kleine herbruikbare dingen af te werken moest licht & stevig zijn want het is de bedoeling dat ik ze jarenlang kan meenemen naar de winkel. Als sluiting koos ik een dunne elastiek van 0.5 cm geen touw omdat dit vaak slordig wordt na een tijdje.


Eenmaal je groenten of fruit op de weegschaal gelegd worden wil je natuurlijk dat je niet te veel extra moet bijbetalen omdat je zelf zakjes hebt genaaid. De winkelier zou ons anders maar al te graag zien komen. We helpen de natuur en niet de eigenaar hé!
Resultaat: plastieken zak uit de winkel weegt 7 gram en mijn zelfgemaakte zak weegt 17 gram.  Het is een klein verschil voor mijn portefeuille maar een groot verschil voor de natuur! En laat nog nu niet zeuren over die luttele 10 gram maar dat is mijn persoonlijke mening. Deze week test ik mijn creatie uit: DE grote winkeltest. #spannend
Benieuwd welke reacties ik allemaal zal krijgen! Trouwens jouw mening hoor ik ook graag: hup, hup, gooi het in de groep!Al die vrolijke kleuren daar wordt een mens toch vrolijk van hé!stof: gordijnenstof - kringloopwinkel
       

Veel leesplezier!
MaZella


24 opmerkingen:

 1. Die zakjes staan hier al een tijdje op de to sew lijst maar schandalig genoeg blijf ik ze uitstellen.Schot onder mijn kont nodig :-) Ben zelf ook niet heel groen maar inderdaad, alle beetje helpen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een heel nobel streven, ik zou daar beter ook werk van beginnen maken! Zoals je zegt, alle beetjes dragen bij tot een groter geheel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. super idee die gordijnen. Ik heb hier 5 zakjes liggen van dagen zonder vlees. Maar dat is toch te weinig, tegen dat ze leeg zijn, gewassen enzo. Dit onthoud ik ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zalig!!! Ben benieuwd wat de reactie van de winkel was 😆

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb er ook, gebruik ze meestal en eigenlijk nog nooit opmerkingen gehad. Één keer eco-trut naar mijn hoofd geslingerd gekregen van de klant na mij omdat de jobstudent geen koolrabi kende en het zakje opende'maar niet goed vast had waardoor de koolrabi's door de winkel rolden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is een top project! Als je het gewicht van het zakje niet mee wilt betalen: weeg het fruit zonder het zakje en steek het er dan pas in.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij gebruiken al een paar jaar dergelijke zakjes en alleen maar positieve reacties in de winkels, op de markt, ... Inderdaad, die 10gram dat je meer betaalt is het zo waard voor de natuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een goed idee. Ik stoor mij altijd aan al die plastieke zakjes, maar had nog niet bedacht dat ik daar iets aan kon doen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh super idee, mijn dochter vroeg onlangs nog of die makkelijk te maken waren en of je die dunne stof ergens kon kopen. Goed idee die vitrage stof even zoeken of ik er nog ergens liggen heb en dan ook aan de slag!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh! Die zijn supermooi! Nu ga ik er ook maken :-)
  En wij wonen sinds 2 weken schuin over de kringloopwinkel, jeej!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb gekochte zakjes, maar daar zit nog zo een plastic schuifding op, ik heb ze nog nooit effectief gewogen hoeveel ze wegen, maar ik weeg mijn groenten en fruit zonder de zak :p. En dan stop ik ze in de zak, dan ben ik zeker dat ik het gewicht van mijn zak niet bij betaal ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ze zijn echt superleuk geworden, je zakjes. Wij hebben er ooit eens gekocht, en gebruiken die al jaren. Zelf maken is dus niet meer nodig, anders had ik het ook al lang gedaan. Maar onlangs maakte ik voor mijn moeder wel een herbruikbare, opvouwbare shoppingtas. Ja, ook hier: geen 'groene', maar alle beetjes helpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Deze zakjes staan ook aleen tijdje op mijn to do lijstje.
  Als er papieren zakken liggen, dan pak ik die, maar herbruikbare zakjes zijn natuurlijk beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ge hebt toevallig geen stukje meer over dat ik mag afschooien ;)?
  Ferm vrouw, dat vind ik ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo'n leuk resultaat! Toevallig zag ik dit weekend ook iemand in de winkel gelijkaardige zakjes gebruiken :-). Ik ga mee aan de slag!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi persoonlijk vind ik het een super idee. Ga ze zeker ook maken maar zuinige ik (of als je wil gierig ik :-) ) eerst aan de kassa alles wegen en daarna alles netjes in de zakjes. zoals je al zelf zei alle beetjes helpen en dit zowel voor de por
  temonnee als en vooral voor onze wereld :-) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik maakte zelf ook wat zakjes op verzoek van de wederhelft, maar er zit geen sluiting op waardoor ik ze zelf niet zo graag gebruik. Mijn ventje neemt ze wel iedere keer mee naar de winkel. Ik onthou dit idee alvast.
  Bij Colruyt doen ze er in elk geval niet moeilijk over. Er zijn zelfs medewerkers die er op staan om alles eruit te halen om de zak niet mee te moeten wegen. Dat hoeft niet voor mij, maar als ze dat graag doen als het niet te druk is ...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik ga deze ook maken... maar dan om mijn lingerie in te wassen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Super tof idee! Zelf naar kringloop geweest, geen gordijnstof.....Daarna Artevelde stoffen en gegrabbeld in de bak aan 2,5 euro/ m. Valt nog mee.....welke afmetingen heb je genomen? Vind de Colruyt zakjes vrij groot!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heel mooi gedaan. Die sluiting is ook wel echt praktisch als de kassière ze toch moet openen. Ik ben wel heel benieuwd of je er reactie op krijgt!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik vind dat echt een supergoed idee! Maar mezelf kennende, zou ik die zakjes gewoon vergeten mee te nemen naar de winkel, net zoals ik de zak vergeet mee te nemen voor de gewone boodschappen, of brood, of ... :s

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @Christine: geen negatieve opmerkingen gekregen enkel een verwonderde blik.
  @kristien: Ja, dat is natuur ook en goed plan!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een super idee, en het maakt het shoppen meteen gezelliger. Ik ga dat snel namakenzeg, dank!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerkingen, tips, leuke reacties?.... Laat maar horen!
Ik lees met plezier je opmerking!!!

SEARCH