Zoeken in deze blog

woensdag 7 oktober 2015

Speelde met plooien # lmv

Mijn mix it up!

De laatste La Maison Victor (sept-okt) zat een hele tijd geleden in de bus! Zoals vele naaisters was ik ook gefasineerd door de top op pagina 55. Ja, DE Dusty top was op vele groepjes van FB  HET gespreksonderwerp. Het radarblad was voor iedereen die er aan wou beginnen een echte hel! Avondlicht, zonlicht, moeheid... nee die zaten er voor niets tussen. Het ligt, volgens mij, aan de kleur. Dat (donker)groen is echt heel slecht zichtbaar onder  je patroonpapier. Ondertussen weet ik dat sommige mensen puinzakken uit de Action gebruiken bij zo'n probleem maar ik, ja, ik hou vast aan het ouderwetse patroonpapier.  Na gevloek, gezucht & ... stond de top dan eindelijk op het papier. Klaar om nu echt aan de slag te gaan. De uitleg was opnieuw glashelder en dit zijn we stilaan gewoon hé en daarom werk ik graag met hun tijdschrift!!!


Tijdens het passen:
* Onmiddellijk versmalde ik de de zijkant met 1.5 cm en dit zowel bij het voorpand als achterpand.      Ik ben nogal een smalleke in mijn taille. Dit model MOET zeker wijd vallen maar mag ook geen  
   bloemzak zijn. Dus ietsjepietsje innemen.
* De zoomboord: die liet ik weg. de top was lang genoeg en die zou ik dan kunnen afwerken met een    tweelingsnaald


 Alles zat al gegoten, zoals ik het in gedachten had!

Bedenkingen achteraf maken kan nooit geen kwaad!!! Een kritische blik werpen op je eigen naaisels... Daar leer je van. 100% zeker!
Indien ik deze Dusty top nog eens zou maken... dan zou ik de volgende keer misschien het okselpunt 1 cm verhogen wat de inkijk lijkt me, persoonlijk, ietsje te wijd. Ja, dat ben ik ook niet zo gewoon. Misschien ligt het aan mezelf kan ook!


De halsuitsnijding.... ja, is goed maar ik (en daar ben ik weer) vind ik ietsje te diep voor mij. Nee, niet zo'n preuts type maar mijn boezem is geen balkon (hihi) en zo'n diepere halsuitsnijding die doet alles dan nog iets kleiner lijken. DUS de volgende keer trek ik die halsuitsnijding op met 2 cm.

stof: stofopzolder
patroon: dusty top  - LMV

17 opmerkingen:

 1. Wat is de stof leuk en past perfect met die broek als herfst outfit!!! Ik maakte ook al een versie (in katoen) maar heb hem nog niet kunnen/durven bloggen... Misschien toch eens doen?!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is de stof leuk en past perfect met die broek als herfst outfit!!! Ik maakte ook al een versie (in katoen) maar heb hem nog niet kunnen/durven bloggen... Misschien toch eens doen?!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk, ik wil die ook nog maken maar vind geen tijd 😝

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een heel mooie Dusty top in een prachtige stof. Ik hou je aanpassingen in gedachten als ik er ooit aan begin!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, heel erg mooi! Het staat je prachtig... En mooi gecombineerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Staat je goed! En de hele outfit is super tof. Mooie schoenen ook ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik was eigenlijk geen van van dit patroontje, tot ik jou versie zag! Heel erg mooi! En die diepere halsuitsnijding, zou ik zeker behouden volgende keer, staat je toch goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super! Fan van je schoenen ook :-) !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super! Fan van je schoenen ook :-) !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Echt een leuke top die ik ook nog eens wil maken als ik ooit eens iets meer dan 5 minuten tijd heb.
  De herfstkleuren van de stof staan je trouwens zeer goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi! En staat je goed! Misschien een handige tip bij het overnemen van het patroon: mijn schoonmoeder trekt altijd eerst het patroon over met een stift zodat de lijn duidelijk zichtbaar is

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtige top, staat je heel goed! Heb je de schoenen bij deze outfit gekocht of je outfit aan je schoenen aangepast, geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hij staat je super en wat een lijntje, wow!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtig exemplaar. Goed idee om de boord te laten vallen! Leuk stofje ook!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerkingen, tips, leuke reacties?.... Laat maar horen!
Ik lees met plezier je opmerking!!!

SEARCH